Skip to main content

K1@K2 * Hallo Henri Matisse

| Tweede Kleuter

Wat een gevarieerd superweekje was het, hier ons weekverslagje : 

-het boekje "henri's scissors" -over de kunstenaar Henri Matisse- is echt heel leuk en haalbaar voor de kids, ik las het voor met handen en voeten en we bekeken het ook in het Engels -een andere taal- op youtube, vanhieruit gingen we aan de slag, we gebruikten ook de passage van de droomwereld om ons te helpen als we 's nachts es zouden wakker worden en weer verder moeten slapen ipv iedereen wakker te maken en te willen op staan, dan kunnen we bv net als Matisse gekke dromen bedenken, we oefenden dit al eens in de klas, ze mochten hun fantasieën vertellen, dat was wel een beetje grappig!! 

-we gingen precies aan de slag zoals Matisse, papier schilderen of in zijn geval: laten schilderen en dan knippen maar, de paarse vriendjes maakten grote abstracte kunstwerken met deze 'cutouts' + knipsels, ik was verwonderd van hoe mooi deze collages reeds uitvielen!! - de oranje vriendjes maakten ook allerlei 'cutouts' die we gaan monteren aan een mobile - we speelden ook met allerlei Matisse-figuren/vormen aan de tafel, sorteren, collage's maken enz...

-yoga in het dansende dierenbos (in twee shifts in de klas) met ditmaal "de slang", waw dikke bravo voor iedereen!!! 

-de oma en opa van Lou hadden nog een bezoekje tegoed, wij genoten van hun lieve nabijheid, mercietjes!! en van de oma van Zlata mistten we nog een foto! van harte dank voor jullie bezoekje, wat fijn met jullie erbij! 

-terwijl juf isolde in ons klasje was en samen met de oranje vriendjes erop los knipte gingen wij met de paarse vriendjes op stap naar onze lieve vrienden van het bejaardentehuis, wat.waren.ze.weer.BLIJ met onze komst, zo hartverwarmend a la:  "mo zukke schoane kiendjes", mama lies was er ook en dat was tof! 

-onze natuurlijke afsluiter vd week, terug in de stralende zon, halelujah! bedankt aan mama lies, papa dieter en mama anouchka voor de bos-begeleiding van mijn kleine modderliefhebbertjes! (sorry not sorry)

-prettig weekend! juf roselinde