Skip to main content

L2 - Op bezoek naar Pompoenerie 't Platshof

| Tweede Leerjaar

Wauw! Wat hadden wij een superleuke voormiddag donderdag! We gingen op bezoek naar de pompoenerie 't Platshof! Dit is de boerderij van de zus van juf Katrijn.

Anneleen nam ons mee naar het veld en vertelde ons heel wat leerrijke dingen! Daarna was het tijd om pompoenen te oogsten. We namen groot, klein, dik, dun, rood, groen, geel, oranje mee in emmers en kruiwagentjes. En wat een teamwork was dat om al die pompoenen te dragen. Op het einde zagen we zelfs REUZE pompoenen! Een prima stoeltje om even op uit te rusten.

Daarna gingen we terug naar de boerderij waar er ook nog heel wat te beleven was. Koeien en kalfjes en zelfs kleine schattige poesjes. (Wij hadden ogen te kort om alles te bewonderen.)  Zo schattig dat Jef helemaal verkocht was en er eentje mee wilde naar huis! Ik ben er zeker van dat het poesje een warme thuis zal krijgen.

Tot slot kregen we van Anneleen nog een lekker pompoencakeje en een glaasje appelsap!

Ik vond het een fantastische voormiddag en de kinderen zeker ook want ze gingen allemaal in hun nopjes naar huis met (ja natuurlijk) EEN POMPOEN!

Een grote dankjewel aan Anneleen voor de uitleg, de pompoenen, cakeje en appelsap! Het was top in orde!

Op vrijdag gingen we nog aan de slag in de klas en knutselde een pompoen uit papier om te geven aan Anneleen als bedanking.