Skip to main content

K1@K2 // I love MAMA II

| Tweede Kleuter

fotoverslag mama II

-ons kunstwerk voor mama hebben we in de speeltuin of in de klas gemaakt, met de verlengkabel uit het raam te hangen konden we immers ook ons cadeau creeëren en plakken! we maakten onszelf en mama adhv staafjes, mama groter dan mij, ik een beetje kleiner... hierbij kwamen allerlei begrippen aan bod (klein-groot, laag-hoog, korter-langer, ver-dicht)  

-de ouders van mads stapten in het huwelijksbootje op vrijdag 12 mei, onze mads was dolenthousiast en fier om voor hen iets te maken, van harte proficiat en veel liefde en geluk toegewenst! 

-ons rachelleke is al eventjes out, ze vertoefde ook in het ziekenhuis, we hopen dat ze volgende week terug van de partij zal zijn, juf ging even hallo gaan zeggen aan de deur (met ballonnen uiteraard) en ook aan de schoolpoort hebben we haar overladen met hartjes omdat ze haar zoveel hebben gemist!! 

-8 mei, de acht lijkt op een bril, twee balletjes op elkaar, 8! 

-kettingen maken voor mama, lange en korte, en juf mag ze allemaal passen ;-) 

-we zijn ook krista van de opvang gaan bezoeken, ze is jammergenoeg eventjes out doordat ze een nieuwe heup na een val bij haar thuis... ze was heel blij met ons bezoekje, dat gaan we waarschijnlijk dus nogmaals doen, een klein wandelingetje ... 

-de bib mocht ons ook ontvangen waar we elk een mooi boekje kozen en lieve boeken over mama's vonden vb. kleine kangoeroe

-in onze klas draaien we vaak muziek, en zo plots kwam ons schoolfeestliedje op de proppen, grappig hoe de meesten alles lieten vallen om terug heftig mee te dansen op "wild dances" 

-we schilderen mama op een spiegel, dat vonden we op zich al leuk, daarna legden we voorzichtig een blad op ons schilderij, we masseerden mama, beetje hier en daar wrijven dus, en na de toverspreuk hokus pocus pas ik wou dat mama op mijn blad stond tadaaaaah,  zo werd er ook instant een lach op hun gezichtje getoverd = monotype 

-elkaar masseren deden we ditmaal ook, zalig toch ? 

-alle mama's zijn zo mooi, ons lied van kapitein winokio leer tons heel wat tegenstellingen, zo zijn er grote en kleine mama's maar ook dikke en dunne, wilde en saaie, mooie en rare, alles kan en alles mag .... "ik hou van alle mama's maar tmeeste van de mijne" we maakten er een fotoboek rond met al onze klasmama's en mads had de heeeeele lieve opmerking dat ook mijn (reeds overleden) mama erin mocht staan, how sweet is that! thx madsje xxx voor deze foto heb ik eentje uit de oude doos gehaald waar ikzelf 3/4 jaar was, mijn zus 7/8 en mijn mama zwanger van mijn broer... 

-de M van mama, mads, mattheo en marcel! 

-bedankt voor de vele dozen, zelf heb ik woensdag de dozenkar in de colruyt leeggehaald, zo kon ik volgens de grootte van de kunstwerken de vanpasse doos gebruiken (dozen dus van elkaar gebruikt) 

-op vrijdag hadden we de strijkparelvibes te pakken met enkele mooie medailles als gevolg

-prinses mathilde van "viesvuilland" kwam langs om ons over sorteren van afval te vertellen, leren sorteren op een hele leuke, actieve manier, bedankt! 

-WOW MOM (zo gingen we naar huis) wat ben je een topvrouw... die mijn dagen kleurt, wow wat hou ik toch van jou!