K1@K2 // Spiderweek I

| Tweede Kleuter

Deze week stond in het teken van mark, onze nieuwe vriend, de kruisspin!

-we maakten ook een web met een touw en zagen dat we allen nodig waren om dit strak te houden, iedereen moet dus zn beste beentje voorzetten om een goede klas te maken, een sterk web uit te bouwen, doordenkertje!

-knippen knippen met de schaar, knippen in een blaadje, knippen knippen met de schaar … ik ben al bijna klaar en zo was ons knipsalon geboren, knippen knippen, experimenteren met die schaar, recht en krom … leuk leuk leuk, zoveel frietjes, allemaal voor juf! De grote kleuters mochten in de boeken knippen naar wat ze tof leuk cool vonden en maakten zo een prachtig MOODBOARD!

-ons fotoboek werd geupdate met een recentere foto van juf haar gezin, staan jullie al in ons klas fotoboek ? à stuur je gezinsfoto door naar juf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en klaar is kees!

-plastisch aan de slag, spinnen maken met plasticine, leren ballen rollen, leren poten wrijven… experimenteren. Poten maken voor de klei-spin-kaarten enz… doen ze heel graag!

-ons versje werd met succes ingezet door onze eigen spinnenhandjes “Er was eens een spinnetje, dat zocht een vriendinnetje, het zocht eens langs hier, het zocht eens langs daar maar het vond niemand, echt waar. Er was eens een ander spinnetje, dat zocht ook een vriendinnetje, het zocht eens langs hier, het zocht eens langs daar, maar het vond niemand, echt waar. Er waren eens twee spinnetjes, die zochten een vriendinnetje, ze zochten langs hier, ze zochten langs daar en toen, toen vonden ze elkaar!”

-spelen in de herfstzon in de speeltuin zaaaalig!

-poten tellen, 4 aan elke kant, sommige vriendjes konden al tot 8 tellen, anderen moesten nog leren dat na de één, de twee komt… we tellen en vertellen, we leren en beleven, er is voor elk wat wils… van hieruit hebben we met onze vinger(verf) spinnenlijfjes gestempeld en daarna pootjes erbij getekend 1 2 3 4 – 1 2 3 4

-onze wekelijkse wandeling nu herfstwandeling was weeral TOP, genieten tot en met, de herfstzon was ook van de partij en wij waren ditmaal op zoek naar de vrienden van mark en rik … en ja hoor, jelle vond het eerst mooie kleine spinnetje, daarna vonden we er nog en ook heel veel mooie webjes, in het bos vonden we ook prachtige paddenstoelen, bramen, stekkerblaadjes alias hulst, enz… we voelden de warme zonnevitamientjes op onze snoet en wist je dat als je je ogen dichtdoet je nog meer kan horen bv de vogeltjes… steeds opnieuw een hele beleving, echt zalig!

-we aten onze kiemen en microgroentjes op die we vorige week in potjes deden, lekker en bomvol vitamientjes

-webben en spinnen krijten terwijl juf one to one puzzelt met de kleinste vriendjes

-de kruidenbakken zijn klaaaaaaaaaaaaaaaaar, we plantten nog lavendel, citroenverbena, citroenmelisse en keukenlaurier in de bakken en zetten er naamkaartjes bij geschreven door vriendjes van het lager geschreven, how cute is this? BEDANKT lief oudercomite ! 

-alle school-jarigen werden nog es in de kijker gezet per maand, dit keer met augustus erbij. Hieperdehiep dikke proficiat !

-prettig verlengd weekend, op naar een volgende leuke, kriebelende spinnenweek! Juf Roselinde

Meld je kind hier aan

Laat hieronder je gegevens na en we nemen zo snel mogelijk contact op met jullie!

Alvast hartelijk dank

© Vrije Basisschool Elverdinge - Brielen VZW (BTW 0410.502.218)
Bolle Meersstraat 12 8906 Elverdinge
Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD