KL BR: Kunst in de klas

| Phoebe Catry | Kleuter van Brielen

Onze kunstige weken zitten er alweer op. Wat hebben wij plezier beleefd! Nu zijn we echte kunstenaars. Samen ontdekten we drie kunstenaars: Keith Harring, Tony Cragg en Piet Mondriaan.
De groene vriendjes gingen aan de slag met de kunstwerken voor de kunstwandeling. Wat een creatieve kunstenaars. We leerden over driehoeken, cirkels, vierkanten en rechthoeken. Ook schilderen met fluoverf zoals een echte kunstenaar op een schildersezel met een schilderspalet. We hadden in de onderzoekstafel ook gekke balletjes. We moesten er water bij gieten en ze groeiden. Super leuk! We konden ons ook naar hartenlust verkleden in de verkleedkoffer. We mengden kleuren, maakten kunstwerken na, creëerden zelf kunstwerken met de mozaïektegeltjes, schilderden met een kwast en een penseel en nog zoveel meer!

De kunstweken begonnen voor de blauwe vriendjes met een waarneming van de kunstwerken van de drie kunstenaars. Welke kleuren zagen we allemaal? Wat stond er op de kunstwerken? Hoe zou de kunstenaar dit gedaan hebben? Klaspop Jules had ook zijn schilderdoos met verf en penselen meegebracht. Daarna mochten ze zelf aan de slag! Ze kozen een kunstenaar en maakten zelf een prachtig kunstwerk. Elke ochtend deden we ook en ‘tableau vivant’. We bootsten een kunstwerk na. Hiervoor moesten we gedetailleerd het kunstwerk waarnemen en gingen we op zoek tussen de verkleedkleren. Het leverde alvast enkele leuke foto’s op. In de kunsthoek konden de kleuters naar hartenlust de schilder of tekenaar uithangen. We experimenteerden ook met het mengen van kleuren… in scheerschuim! Bij juf Leonie speelden ze ook een leuke kunstdomino. Spelen in de confettibak kun ook niet ontbreken… en de confetti terug opvegen . 

Interesse om je kind
naar onze school te sturen?

Laat hieronder je gegevens na en we nemen zo snel mogelijk contact op met jullie!

Alvast hartelijk dank

© Vrije Basisschool Elverdinge - Brielen VZW (BTW 0410.502.218)
Bolle Meersstraat 12 8906 Elverdinge
Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD