KL BR: Wij bouwen een huis!

| Phoebe Catry | Kleuter van Brielen

Onze kleine bouwvakkers mogen hun bouwhelm terug aan de kapstok hangen. Wat een mooie bouwwerken in de klas!

De blauwe vriendjes gingen aan de slag om een huis te bouwen voor Jules met bakstenen en blokken. Daarnaast hadden we ook een groot kartonnen huis met een deur en een raam dat de kleuters naar hartenlust mochten versieren. In de timmerhoek werden de kleuters als het ware echte werkmannen. Bij de zandtafel konden ze aan de slag met de bouwvoertuigen. We keken ook vol verwondering naar de filmpjes en foto’s van de bouw van de nieuwe koeienstallen bij Louis.

Samen met de groene vriendjes gingen we in de buurt ook eens kijken naar de huizen en deden we een fotozoektocht: een huis met een plat dak, een huis met een rond raam, een huis met een dakraam…We experimenteerden ook volop met het stempelen en sorteren van verschillende vormen. Ook de binnenkant van het huis werd onder de loep genomen: een badkamer, keuken, slaapkamer… Tot slot mocht ook iedereen zijn familie voorstellen en kreeg dit alles een plaatsje in hun eigen huisje!

De kring van de groene vriendjes werd stevig onder handen genomen door onze werkers. We bouwden ons eigen huisje met grote bouwstenen, we timmerden, boorden en hamerden. De klas veranderde al snel in een bouwplaats. Ook bekeken we de verschillende huizen. Sommige mensen wonen in een appartement, een rijhuis, een hut, een tent, een caravan, een iglo,…

We maakten ook onze eigen stamboom en stonden even stil bij de verschillende gezinssituaties. In het poppenhuis werd alles ingepakt om te verhuizen naar ons nieuw klein huisje dat we zelf bouwden. Ook timmerden we onze eigen gereedschapskist. We bekeken ook eens het bouwplan van Vlinder en Harte’s huis. Ook gingen we eens virtueel op bezoek in het huis van Vince en Luca. Daar zijn er grote verbouwingswerken aan de gang.

Bedankt aan iedereen voor alle leuke filmpjes, spulletjes, foto's en materialen!  

Interesse om je kind
naar onze school te sturen?

Laat hieronder je gegevens na en we nemen zo snel mogelijk contact op met jullie!

Alvast hartelijk dank

© Vrije Basisschool Elverdinge - Brielen VZW (BTW 0410.502.218)
Bolle Meersstraat 12 8906 Elverdinge
Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD