KL BR: Op stap met Elmer en de mooiste vis van de zee

| Nieke Dedrie | Kleuter van Brielen

De blauwe vriendjes maakten kennis met het prentenboek 'Elmer, de olifant'. Samen ontdekten ze dat Elmer geen gewone olifant was, maar een olifant met heel veel kleuren. Vandaar dat het werken met kleuren centraal stond. Ze maakten zelf een kleurenolifant door verschillende stroken gekleurd papier te knippen en te kleven. Met de olifantjes konden ze het verhaal naspelen en in de bewegingshoek stond een olifant waar ze ballen in konden gooien die er langs de slurf terug uit kwamen. Pret verzekerd! 

De groene vriendjes luisterden naar het verhaal 'De mooiste vis van de zee'. Elke vis in de oceaan kreeg één van zijn prachtige schubben. We verwelkomden ‘Regenboog’ en ‘Bubbel’ in onze klas. We leerden de bouw van een vis, wat een vis eet, enz. We leerden ook wat echte vriendschap is. We speelden het verhaal na voor de blauwe vriendjes. We schilderden met zout en waterverf. Ze maakten ook een prachtig aquarium en de glinsterende vissen werden in de klas opgehangen.

Op vrijdag stond onze eerste ‘zorgvriendjesnamiddag’ op de agenda. Tijdens dit moment mochten de kleuters aan hun zorgvriendje het verhaal waarrond gewerkt  werd vertellen. Mooi om te zien hoe de jongste en oudste kleuters met elkaar omgaan en luisteren naar elkaar! Zo’n zorgvriendjesmoment zullen we dit jaar regelmatig herhalen.

 

Interesse om je kind
naar onze school te sturen?

Laat hieronder je gegevens na en we nemen zo snel mogelijk contact op met jullie!

Alvast hartelijk dank

© Vrije Basisschool Elverdinge - Brielen VZW (BTW 0410.502.218)
Bolle Meersstraat 12 8906 Elverdinge
Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD