Skip to main content

La1 Uitstap Lijssenthoek en de markt Poperinge

| Eerste Leerjaar

Wat een prachtige dag om uitstapjes te maken!

We beginnen in Lijssenthoek, waar we heel veel leren over de oorlog en de soldaten en de begraafplaats Lijssenthoek. Juf laat ons ook eens nadenken over de oorlog en alle mensen die gestorven zijn.

Dan stappen we te voet, bijna 4 kilometer, naar de markt van Poperinge. We zien onderweg heeeeeel veel mooie dingen: beekjes, heel veel natuur en velden, boeren aan het werk, 2 reigers, een heleboel eendjes en ook heel wat luidruchtige ganzen. We kijken onze ogen uit!

Juf belooft ook een leuke verrassing op de markt wanneer we niet 'zagen en klagen' onderweg. :) Dat is wonderwel gelukt! Geen enkel kindje vond het te lastig om te stappen!

Op de markt doen we eerst een klein onderzoekje, met vragen op ons blad. We doen ook een fotozoektocht! Wie vindt alle foto's op de markt?

Daarna mogen we zelf onze centjes boven halen. Wie moet bij welk kraam iets kopen? We leren betalen, geld terug krijgen en beleefd en luid vragen wat we nodig hebben. Iedereen is super vriendelijk voor de kindjes van onze klas, want ze doen het super goed!

Op het einde komt juf nog haar belofte na: een stop bij het snoepjeskraam. Juf koopt een zakje snoepjes en iedereen krijgt er enkele! Wat een leuke verrassing ;).